Vacuum isolatie
“Dun, maar krachtig. Dat is vacuümisolatie.”
Een slimme investering
Een slimme investering. Vacuümglas speelt een steeds belangrijkere rol in de energietransitie waarin we zitten. Om de simpele reden dat glas een groot onderdeel is van de bouwschil van woningen en bedrijfspanden, en daarmee veel impact heeft op het energieverbruik. Het vervangen van niet of slecht isolerend glas door vacuümglas is een effectieve manier om energiekosten te besparen, het energielabel te verbeteren en zelfs de BENG-norm te halen.
✓ Bespaar op nieuw materiaal (kozijnen en hang- en sluitwerk)
✓ Profiteer van de beste glasisolatiewaarde en een verbeterd energielabel
✓ Het isolatieglas met de langste levensduur
✓ Vacuümglas van BENGglas® is standaard gehard.
Velith Vacuüm isolatie
Velith Vacuüm isolatie:
Velith Vacuüm paneel is een dun paneel van microglasvezel dat overtrokken is met een zeer dampdichte folie en luchtledig is gezogen. Het doel is goede warmte-isolatie te verkrijgen door een dunnen stevige plaat . Met een paneel van slechts 2 cm dik wordt een warmteweerstand (R waarde) gehaald van 4 . Het hoogst haalbare isolatie waarde van isolatie materialen in de bouwsector.
Velith Vacuüm isolatie panelen worden toegepast in vloeren, wanden en daken.
Velith heeft 5 diktes vacuüm panelen in zijn assortiment:
➤ 20 mm R waarde 4
➤ 25 mm R waarde 5
➤ 30 mm R waarde 6
➤ 40mm R waarde 8
➤ 50mm R waarde 10
Huurders en energielabel
Ga je verhuizen naar een huurwoning? Dan heb je recht op een energielabel van de verhuurder.
Verkopers en energielabel
Ga je je huis of vakantiehuis verkopen? Dan ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen. Heeft jouw huis nog geen label? Lees hoe je die registreert.
Kopers en energielabel
Vraagprijs, ligging, grootte: bij het kopen van een huis spelen veel dingen mee. Maar houd je ook rekening met het energielabel van het huis? Dat laat direct zien of een huis energiezuinig of -onzuinig is.
Vereniging van eigenaren en energielabel
Wil je een flat of appartement verkopen? Dan moet de woning een energielabel hebben. Heb je die nog niet? Je kan het zelf aanvragen of samen met de VvE of buren. Dat kan goedkoper zijn!
Verhuurders en energielabel
Ga je een woning verhuren? Dan ben je verplicht om het energielabel met de nieuwe huurder te delen. Als de woning geen geldig energielabel heeft, kan je als verhuurder een boete krijgen.
Energielabel voor recreatiewoningen
Wanneer je een vakantiewoning wil verkopen of verhuren, is het verplicht om een energielabel te hebben. Dat energielabel moet je vermelden in advertenties.